Hva vil jeg bli?

Som jobbveiledere møter vi mange ulike mennesker. Vi møter de som ikke vet hva de ønsker å jobbe med og som heller ikke vet hvilke interessefelt de har knyttet til arbeidslivet, vi møter de som vet hvilke interesser de har, men som ikke klarer å lande på et bestemt yrkesvalg. Og vi møter de som har jobbet i drømmeyrket hele livet, men som må finne en ny vei i livet på grunn av uforutsette hendelser. For å kunne bistå samtlige av disse menneskene med å finne en yrkesretning som det skal satses videre mot, har vi ulike verktøy vi kan benytte oss av. Verktøy som kan sette i gang nye tankeprosesser, og skape gode samtaler om et heller vanskelig tema. Et av de verktøyene vi benytter oss av her på Setpro er Solbergs interessetest.

Solbergs interessetest er et nettbasert karriereverktøy hvor den som utfører testen svarer på en rekke spørsmål knyttet til yrkespreferanser, egen kompetanse og aktiviteter/arbeidsoppgaver som fanger interesse innenfor syv ulike søyler:

 • Praktisk-teknisk type (P)

 • Naturfaglig type (T1)

 • Kultur- og samfunnsfaglig type (T2)

 • Kunstnerisk type (K)

 • Sosial-omsorgs type (S)

 • Foretaksom type (F)

 • Ordens type (O)

Når samtlige spørsmål er besvart blir det skrevet ut et resultat som består av en såkalt tobokstavkode, basert på hvilke to søyler man har scoret høyest på. Har man eksempelvis scoret høyest på sosial-omsorgs type og ordens type vil man få tobokstavkode SO. Med denne tobokstavkoden følger det videre en oversikt over typiske egenskaper og sterke sider ved disse to typene. Denne oversikten brukes deretter som et samtaleverktøy for å kartlegge om resultatene samsvarer med testtakerens egne tanker. På denne måten fungerer tobokstavkoden kun som en indikator på testtakerens fremtredende interesseområder, og er ikke er fasit før han/hun sier seg enig i det som står skrevet. Til slutt får man muligheten til å skrive ut en liste over yrker som er tilpasset den tobokstavkoden man har fått, som igjen kan være en hjelp til å til slutt klare å lande på en yrkesretning man ønsker å satse videre på.

Vi på Setpro har gode erfaringer med bruk av Solbergs interessetest, og har også fått gode tilbakemeldinger fra flere deltakere som har gjennomført testen. Særlig går det igjen at testen har vært med på å beskrive gode egenskaper som mange deltakere har glemt at de har, og at den har gitt dem forslag til yrker de ikke hadde tenkt på før. På denne måten at testen i tillegg til å være en hjelp med å finne riktig yrke, også vært en selvtillitsbygger for mange.

corinne-kutz-211251-unsplash.jpg

Diplom til Dølen

DØlen.jpg

Setpro AS er medlem i Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO), som har utviklet den kjente rekrutteringsstrategien Ringer i Vannet. Her er formålet at man skal rekruttere mennesker, som av ulike grunner har falt utenfor arbeidslivet, inn i NHO sine medlemsbedrifter. I rekrutteringen har man et tett samarbeid med den aktuelle medlemsbedriften, og tanken er at man i stedet for å finne rett jobb til rett person skal finne rett person til rett jobb.

For at jobben med arbeidsinkludering skal være mulig er vi imidlertid avhengig av at det lokale næringslivet ønsker å bidra. På Setpro har vi vært svært heldige med flere samarbeid, men i dag ønsker vi særlig å trekke frem Dølen Hotel v/Else Haugland og Øyvind Olsen. Dølen Hotel var raske med å signere Ringer i Vannet avtalen, og har siden nyåpning for ca. halvannet år siden vært en unik samarbeidspartner for Setpro. De har bidratt med arbeidsutprøving til flere mennesker, men har også ansatt en person som nå er blitt en del av deres arbeidsstokk. Dette synes vi er utrolig gøy, og når noen tar en del i dette store samfunnsansvaret ønsker vi gjerne å løfte dem frem og gi dem den rosen de fortjener. I går tok derfor Setpros Key account manager, Charlotte W. Amundsen, turen ned til Dølen Hotel sammen med regionansvarlig i Ringer i Vannet, Leif Gunnar Holand. Her ble det overrakt diplom til Else Haugland, samt bukett, som takk for samarbeidet. Også Evje og Hornnes ordfører, Bjørn Ropstad, dukket opp noe som gjorde hele seansen ekstra hyggelig for alle parter.

Vi ønsker atter en gang å takke Dølen Hotel, og ser frem til hvordan dette gode samarbeidet vil utvikle seg i fremtiden!

Et nytt tilskudd i veiledergjengen!

I august 2018 var vi så heldige å få et nytt tilskudd i veiledergjengen på Setpro, nemlig Vegard Nicolaysen. Vegard er 30 år, og bosatt på et lite småbruk på Hornnes sammen med sin kone og deres to barn. Han er en mann med stor interesse for trening og friluftsliv, og gjennomførte til vår store begeistring Hovden Ultra i september 2018 - et ultraløp på hele 50 kilometer. Vegard er imidlertid ikke bare en sporty mann med en enorm utholdenhet og stå-på-vilje. Han er også en lærevillig mann, med god erfaring og kompetanse i ryggsekken. Vegard har fullført både et årsstudium i samfunnsfag og en bachelorgrad i religion, etikk og kultur ved Universitetet i Agder. Nå holder han også på med en master i religion, filosofi og samfunn som han planlegger å være ferdig med våren 2019.

På spørsmål om hvorfor Vegard ønsket å jobbe hos oss, forteller han at han har vist interesse for å jobbe på Setpro i flere år. Han synes det er en fin arena til å støtte mennesker i utfordrende situasjoner, og bistå dem på veien med å finne gode løsninger. Resten av veiledergjengen er utrolig fornøyd med den jobben Vegard har gjort så langt, og er sikker på at vi traff blinkskudd på denne rekrutteringen!

vegard.jpg

Sommerfest på Setpro!

fghgfdsasdfghgfdsdfghgfds.jpg

Fredag 22. juni hadde Setpro sin årlige sommerfest. Denne gangen var imidlertid opplegget litt annerledes enn tidligere, da samtlige avdelinger med sine ansatte fikk ansvar for å bidra med hver sin oppgave. Allerede flere timer før sommerfesten skulle starte var alle i sving, og gjorde en glimrende innsats med forberedelser. Det var samarbeid på tvers av avdelingene, på tvers av tiltak og på tvers av aldersgrupper. Det var et fantastisk syn, og en glede å være en del av. 

Sommerfesten startet med diktlesing fra vår egen poet, Neri Bygland, etterfulgt av nydelig grillmat tilberedt av treavdelingen. Til tross for mye vind, og tallerkener som fløy alle veier, var både humør og stemning på topp! Trond Steinsland bidro veldig til dette, da han imponerte med både sang og humorfortelling.

Etter at grillmaten var godt fortært hadde veilederjentene et underholdningsbidrag utenom det vanlige. Ikledd fleecpledd og masker med bilde av Setpros mannlige ansatte,  entret de scenen og fremførte en egen versjon av den kjente teppedansen.

dfgdfgfdgfdg.jpg

Mot slutten startet lekene - sporlek, potetløp, sekkeløp og svampeblink. Linn Irene stod for sporleken, og hadde lagt mange utfordrende og gøye poster. Svampeblinken var også en særlig slager, da vi endelig fikk kaste svamp i ansiktet til sjefen, produksjonsleder og arbeidsleder. Konkurranseinstinktet var høyt, og motivasjonen til å treffe blink var stor!

Vi gleder oss allerede til neste år, og er spent på hva trivselsleder Charlotte har planlagt. 

sjghsjfsd.jpg
grill.jpg

Best i bransjen!

Setpro er en liten bedrift, sammenlignet med andre bedrifter i samme bransje. Vi har syv jobbveiledere fordelt på fem arbeidsrettede tiltak, og avstanden mellom jobbmulighetene kan til tider være store. Vi må innse at arbeidsmarkedet langs kysten er langt større enn i Setesdal, og bedriftene her har ofte bedre muligheter for å skape plass til nye ansettelser.

Likevel klarer Setpro å klatre til topps i fylket! Innen utgangen av mai 2018 har hele 8 av 10 deltakere fått seg jobb eller begynt på skole. Det er verdt å feire!

fest.jpg

Da vi spør fagleder på Setpro, Nils Østerhus, om bakgrunnen for disse tallene forteller han at de først og fremst kan begrunnes med dyktige jobbveiledere som er dedikerte i jobben de utfører. På Setpro er vi opptatt av å skreddersy en plan til hver enkelt, ha godt samarbeid med NAV og finne rett person til rett jobb. Vi gleder oss stort over at arbeidet vårt viser resultater!

Neste uke har vi sommerfest i bedriften. Vi er klare for å feire sommeren, gode resultater og kolleger!  

 

sommerfest.jpg

Du blir ikke lykkelig av å være i Setpro

forsidebilde 4.jpg

Du blir ikke lykkelig av være i Setpro

 

Livet er ikke som på reklameplakater og fine forsidebilder

Det er hardt arbeid å lykkes i livet

Med jobb

I samfunnet

 

Du må gå hvert steg opp bakken selv

Du kan få hjelp

Av NAV

Av helsevesenet

Av Setpro

Av familie og venner

Men du er for tung til å bæres opp fjellet av andre

 

Blod, svette og tårer

Klisjè

Men det kreves faktisk 

Hvis du er langt fra toppen du vil nå

Ditt arbeid og ditt slit

 

Å stå der 

På vei til toppen

Nyte utsikten underveis

Og vite at jeg klarer dette

SELV

Jeg gjorde det rette

Fulgte rådene og egen drivkraft

Mestring

 

På toppen ser du etter nye fjell

Livskvalitet

 

 

FOTO: Mykleåsen, Veronica Versland. 

 

 

Jeg trodde jeg var flink til å telle

Torgrim.jpg

Klokken er 08:00. Torgrim tar meg imot med åpne armer, og er klar for å vise hvordan hans arbeidshverdag ser ut. Torgrim har så vidt fått parkert privatbilen, før han må hive seg rundt på første oppdrag - levere institusjonstøy og sengetøy til Hornnesheimen. Det blir fort tydelig at dette er noe Torgrim har full kontroll på. Han jobber raskt og effektivt, og før jeg har enset at han har gått inn på Hornnesheimen med bestillingen, returnerer han tilbake med en full tralle med brukt tøy som er klar for vask. 

På tirsdag møtte jeg (April Ann) opp i vaskeriet for å møte en av de få som har vært ansatt i bedriften siden Setpro holdt til på Byglandsfjord, nemlig Torgrim Moseid. Torgrim er ansatt gjennom tiltaket Varig tilrettelagt arbeid (VTA), som er et tilbud for mennesker som har innvilget en uførepensjon, men som likevel ønsker å være en bidragsyter i arbeidslivet. I VTA er man, på lik linje med alle andre, arbeidstaker i henhold til arbeidsmiljøloven, og det skrives kontrakt for arbeidsforholdet. 

Torgrim jobber hver tirsdag til fredag fra klokken 08:00-15:00, og er hovedsakelig tilknyttet vaskeriet på Setpro. Her er han delaktig i de aller fleste arbeidsoppgaver som vaskeriet har å tilby; bretting av ulike tekstiler, kjøre ut bestillinger til kunder, henge opp uniformer, sortering av tøy, pakking av bestillinger og vannprøver i henhold til krav fra NVK (Norske Vaskeriers Kvalitetstilsyn). 

Når vi kommer tilbake igjen til vaskeriet starter vi på neste arbeidsoppgave. Denne gangen er det telling og pakking av bestillinger som står for tur. Både Ose turistheim, Evje Park og Flateland Camping skal forsynes med nytt sengetøy og håndklær. Torgrim finner frem bestillingsseddelen, og leser det som står skrevet. Akkurat som vi jobbveileder har et eget "stammespråk" i hverdagen vår, skjønte jeg idag at dette er noe de også har på vaskeriet. Jeg klarer ikke å skjønne hva "Pakke 5 deler" betyr, men Torgrim har full kontroll på at dette betyr laken, dynetrekk, putetrekk, stort håndkle og lite håndkle. Planen er at jeg skal hjelpe til med pakkingen, og Torgrim forteller på en enkel måte hvordan arbeidsoppgaven skal utføres. Jeg har lenge trodd jeg var flink til å telle, men legger dette fra meg da jeg ser Torgrim i aksjon. At man etter flere år på vaskeriet lærer seg noen teknikker for å være effektiv, er det ingen tvil om!

Innimellom alt som skal gjøres, får jeg spurt Torgrim om hvordan det er å jobbe på Setpro. Han forteller at han synes Setpro er en veldig god arbeidsplass. Det er varierte arbeidsoppgaver, og det er aldri en dag som er lik. Torgrim trekker frem lunsjen på Setpro, som han beskriver som et sosialt samlingspunkt for alle ansatte i bedriften. Her blir man bedre kjent med hverandre - noe Torgrim er tydelig på at han setter pris på. 

Siste arbeidsoppgaven jeg får være med på, er bretting av ulike rene tekstiler. Her viser Torgrim at han også har tanke for alle sine kollegaer, og har skjønt hva som er sentralt i Setpro. Han forteller viktigheten av at man bretter slik det blir tellekant, for at det skal bli lettere for alle å telle, når pakking av bestillinger står for tur. Vi bretter både håndklær, kluter, smekker og undertøy. Selv om jeg har nok av erfaring fra bretting av eget tøy hjemme, har jeg flere spørsmål underveis for hvordan bretting skal utføres - og Torgrim er som vanlig ikke vanskelig å spør. Han forklarer på en lettfattelig måte hvordan alt skal brettes, og gjør det enkelt for meg å kunne bidra. 

I løpet av den tiden jeg har vært på vaskeriet har jeg også fått tatt en prat med arbeidsleder, Geir Egil. Han beskriver Torgrim som en potet, som kan alt i vaskeriet. Han er aldri vanskelig å be, og sier stort sett ja til det meste. Torgrim pleier også å tilby seg å jobbe ekstra ved behov, eksempelvis ved høytider hvor bestillingene kommer inn på rekke og rad. Geir Egil avslutter med å si at Torgrim er en stor ressurs på vaskeriet, og at de to sammen er et godt team. 

Helt avslutningsvis vil jeg fortelle om en ting jeg synes det er viktig å få frem; nemlig at Torgrim er en mann som er stolt over jobben sin - med god grunn. Torgrim forteller at han både nå, men spesielt tidligere, har hørt folk prate om det å jobbe på Setpro på en nedverdigende måte. Det har har vært mye fordommer, og en klassisk beskrivelse av Setpro har over lengre tid vært at det er en "nøttefabrikk". Torgrim har imidlertid aldri brydd seg om dette, og har alltid fortalt hvor han jobber dersom noen har spurt. Jeg tror jeg kan snakke for alle i Setpro når jeg sier at vi er stolte over den jobben Torgrim har gjort for Setpro over mange år, og at han sammen med oss andre på Setpro er en god bidragsyter til samfunnet. 

unnamed.jpg

Stammespråket

lol.png

Vi som jobber i denne bransjen slenger ofte bokstaver rundt oss, som for mange er helt uforståelige. Vi glemmer fort at bokstavene ikke har betydning for folk flest. "Jeg jobber med AFT på Setpro" eller "Han er i tiltaket VTA", er det ikke sjeldent man kan høre komme ut fra munnen til en Setproansatt. "Hva jobber du med sa du" er en respons vi er blitt altfor vant til å få. Noen ganger prøver vi å rette opp med å si Arbeidsforberedende trening, eller tenker at ordene Avklaring, Aktiv og Oppfølging forklarer seg selv. Men er vi ærlige med oss selv, husker vi vel kanskje at det var vanskelig å forstå dette selv da vi var nye i jobben. Vi forstår at dette er "stammespråket" vårt, og det er kanskje litt oppklarende at vi tar oss tid til å forklare hva vi driver med i tillegg til produksjonen, i setninger og ikke bokstavform, vel og merke. For egentlig er det ganske enkelt, dersom vi bare tar oss tid til å snakke i hele setninger!

Helt kort; Setpro og andre lignende bedrifter som oss, selger tjenester (kalt tiltak) til NAV. Tiltakene er ulike når det gjelder både formål, varighet, krav (til oss og til deltaker), hvor mye veileder skal følge deltaker opp og lignende. Tanken bak dette er å anerkjenne at vi mennesker er ulike, har forskjellig behov - og derfor trenger et tilbud fra oss som er skreddersydd den enkelte. Opplegget blir med andre ord ulikt alt ettersom hvilke tiltak NAV har søkt personen inn i. Er du med? For eksempel vil kontakten med oss være veldig ulik dersom du er deltaker i VTA (Varig tilrettelagt arbeid) eller i Oppfølgingstiltaket. 

Likevel; felles for alle tiltakene er at vi legger oss i selen for å gjøre det som kreves for at den enkelte skal nå sitt mål og for at NAV skal bli fornøyd med oss som leverandør. For det er dette vi lever av - og vi vil gjøre jobben vår bra!

Ønsker du mer informasjon om de ulike tiltakene vi jobber med, kan du trykke her.

bokstaver.jpg

Setpro overalt hvor du trør

april bein.jpg

Det er kanskje av og til vanskelig å forstå helt hva vi i Setpro driver med - og det skjønner vi, for vi gjør så veldig mye! Du har kanskje lagt merke til at butikken Unik i Evje sentrum drives av Setpro? Eller at det står Setpro på gulvmattene i mange bygg? Visste du forresten at Q32 i Kristiansand er bygd med pre-kutt fra Setpro og at du finner utrolig gode kyllingwraps på Setpro i Valle? 

Vi håper vi er synlige! Fordi vi arbeider for å kunne levere produkter og tjenester av høy kvalitet og med konkurransedyktige priser. Forskjellen på oss og andre leverandører, er at vi samtidig utruster og kvalifiserer jobbsøkere - og er en god arbeidsplass for våre varige ansatte. Vi i Setprobloggen tok en liten prat med produksjonsleder Harald Jacobsen for å få et enda bedre innblikk i produksjonen på Setpro . 

Harald forteller at hvis han skal beskrive hva Setpro gjør på produksjonssiden, så handler det ikke først og fremst om produksjon - men å skape en gode og meningsfulle arbeidsoppgaver, bygge opp og gi mestringsfølelse til de som jobber hos oss. Derfor er arbeidsoppgavene og arbeidshverdagen alltid individuelt tilpasset hver enkelt. Vi er veldig klar over at alle vi arbeider med har ulike behov; noen trenger stadig større utfordringer, mens andre trenger en trygg og forutsigbar arbeidshverdag. 

Slik vi forstår Harald er produksjonen et middel for å få til noe større. Men dette betyr ikke at vi bare leker produksjon av varer og tjenester! Harald og hans team kan virkelig sakene sine! Harald er veldig stolt av kvaliteten vi leverer i samtlige avdelinger. Det at vi klarer å levere kvalitet både på produksjon og å inkludere mennesker i arbeidslivet erfarer vi går hånd i hånd.

Dette er grunnen til at vi gjør så mye forskjellig, da god produksjon gir flere og bedre arbeidsoppgaver, og gjør mennesker bedre rustet til å takle arbeidslivets krav og forventninger.  Flere av produktene våre er synlige i Setesdal og omegn, så neste gang du er ute på vift - prøv å legg merke til hvor Setpro har satt sine spor!

 

Møt mannen som lot kollegene endre etternavnet hans!

Vi fortsetter presentasjonen av våre flotte ansatte! I dag kan dere få bli bedre kjent med Geir Egil. God lesing!

GeirE.jpg

 

 

Geir Egil Gunnarson Dyrland

 

arbeidsleder, 47 år

Gode egenskaper: 
Geir Egil er en god og inkluderende kollega! Han bidrar med humor i hverdagen og er en trygg og hyggelig arbeidsleder i vaskeriet. Han er veldig flink med mennesker og er alltid serviceinnstilt! Kollegene dine setter stor pris på deg.   

Interesser: 
Geir Egil er glad i friluftsliv og å tilbringe tid med venner og familie.
Det beste med å jobbe på Setpro: Geir Egil forteller at det er å gjøre hverdagen bedre for deltakerne som arbeider på Setpro, og at han kan være med å bidra til at noen kommer nærmere arbeidslivet.

84% ikke lengre på sosialhjelp!

I dag var en av våre jobbveiledere, Gry Fossan, i Evje og Hornnes' kommunestyre for å presentere Aktiv - et tiltak vi leverer til kommunen. NAV henviser deltakere til Setpro, der målgruppa er personer som mottar sosialhjelp. Vi fikk presentert de gode resultatene våre til fornøyde tilhørere i kommunestyresalen. 

Aktiv ble startet høsten 2014 nettopp på initiativ fra kommunestyret for å gi NAV et virkemiddel for å stille vilkår til sosialhjelp. Kommunestyret fikk høre at Aktiv fungerer! Hele 84 % av deltakerne i perioden 2014 og 2017 hadde andre inntektskilder enn sosialhjelp da de sluttet i tiltaket (Eksempel på andre løsninger; andre ytelser i NAV, jobb, utdanning) Det er mange penger spart for Evje og Hornnes kommune!

Grunnen til at vi har fått så gode resultater tror vi er fordi vi jobber tett med dyktige folk i NAV, at forpliktelse til aktivitet bidrar til mestring, samt at vi har individuell og tett oppfølging av hver enkelt deltaker. Vi takker kommunen for at vi får være leverandør for Aktiv, og vi er motivert for fortsette å skape positive resultater i fremtiden!

Aktiv fungerer! Kun 16 % av deltakerne i perioden 2014-2017 var fortsatt på sosialhjelp da de ble avsluttet i tiltaket. 

Aktiv fungerer! Kun 16 % av deltakerne i perioden 2014-2017 var fortsatt på sosialhjelp da de ble avsluttet i tiltaket. 

Nils 60 år

I dag markerer vi at fagleder i Setpro, Nils Gjermund Østerhus, er 60 år! Vi har alle i Setpro fått mulighet til å feire ham med is og godt tilbehør, samt godt lag! Han fikk seg også en overraskelse da han kom på kontoret i dag;)

Nils er faglig dyktig, morsom, snill og kjekk - vi setter stor pris på å dele arbeidshverdagen vår med ham!

kontor 2.jpg

Dølen Hotel - rom for alle

Hotell dølen.JPG

Det snart hundre år gamle hotellbygget rett ved Otra rommer mye historie og visjoner for fremtiden. Daglig leder, Else Haugland, forteller at de ønsker at hotellet med sin sentrale plassering skal være en arena og møteplass for alle. På hotellet er det ikke langt mellom alt det gode livet kan by på; god mat, gode smil og gode kultur - og musikkopplevelser. Da Else og hennes mann Øyvind overtok hotellet, ønsket de å drive det med en sosial profil. Else forteller at samarbeidet med Setpro, samsvarer fint med denne visjonen og har vært med dem siden oppstart. I dag har Dølen Hotel vært en flott inngangsport til arbeidslivet for mange av våre deltakere, og har i tilfeller også ført til ansettelse!

Det følger mye læring av å være en bedrift som åpner for dette, i følge Else. Hun sier at det har vært veldig verdifullt for hotellet å bli kjent med hver enkelt som har jobbet hos dem gjennom Setpro. Else fremhever det ansvaret man har som bedrift, ved å ta inn mennesker som står utenfor arbeidslivet. For henne er det viktig at arbeidet på hotellet gir mestringsfølelse for de som arbeider her. For å legge til rette for dette blir det blant annet utarbeidet en sjekkliste med konkrete arbeidsoppgaver for den enkelte som skal følges i løpet av arbeidshverdagen. På denne måten kan også selvstendighet i arbeidsutførelsen øves opp. Else opplever samarbeidet og oppfølgingen fra Setpro som god, og kan også tenke seg å gi flere mennesker en sjanse i fremtiden. Vi på Setpro setter utrolig pris på samarbeidet med Dølen, og har stor respekt for det samfunnsansvaret de tar.

NB! Det skjer stadig noe spennende på Dølen Hotel. Torsdag 3. mai entrer Hallvard Bjørgum og trioen 1982 scenen. Vi i Setpro oppfordrer alle til å ta turen denne kvelden! For overnatting og mer informasjon om hotellet: http://www.dolenhotel.no/no/

 

 

Ny tilværelse for Einar Langerak

Einar.jpg

Torsdag 12. april 2018 var en historisk dato på Setpro; Einar Langerak gikk av som den første alderspensjonisten i Setpros så langt 28 år lange historie. Dette synes vi er en stor bragd, og Einar fortjener all den hyllest han kan få for den innsatsen og det arbeidet han har lagt ned i, og for bedriften. 

Einar begynte sin karriere på Setpro allerede i 1996. Han var først ansatt som vikar ved det som før navneskiftet i 2001 het Byglandsfjord Verksted, før han gikk inn i en fast stilling 11. august 1997. 

Einar har vært det som vi på godt norsk kaller "poteten" i selskapet, og har vært benyttet i alle Setpros avdelinger. Tidligere har han blant annet arbeidet i Treavdeling og metallavdeling. Fra 2006/2007 har Einar vært tilknyttet gartneriet, aktivitetssenteret og delvis UNIK. Her har han gjort en strålende jobb, og vi kan med sikkerhet si at Einars kunnskaper rundt gartnerarbeid har vært til stor nytte for bygdas befolkning, og en inspirasjon for flere av Setpros ansatte. 

Einar er en person som virkelig har satt sine spor på Setpro, og hans gode vesen har hatt stor betydning for mange mennesker opp gjennom årene. Av kolleger blir han beskrevet som en lun og god mann, med mange gode råd og kloke ord. Det er alltid trygt og godt å ha Einar i nærheten, og han er aldri vond å be. Han stiller alltid opp, om det så er på tider det ikke kan forventes. Einar er uten tvil en faglig dyktig mann, som alltid ser løsninger fremfor problemer. Dette har vært til stor hjelp gjennom årene, og vil bli et stor savn i bedriften. 

Einar fortjener stor respekt for den jobben han har utført på Setpro i hele 21 år, og vi unner han virkelig den nye tilværelsen som pensjonist!
 

Praksis - Et glitrende samarbeid!

I Setpro samarbeider vi tett med næringslivet, slik at deltakerne våre kan få opplæring og lære der det gjøres best - hos fagfolk som kan sin bransje!

I Setpro samarbeider vi tett med næringslivet, slik at deltakerne våre kan få opplæring og lære der det gjøres best - hos fagfolk som kan sin bransje!

Vi i Setpro arbeider på flere arenaer enn hva som ved første øyekast kanskje er synlig. Vi er svært stolte av våre arbeidsplasser som UNIK, vaskeri, industriell treproduksjon og alt det flotte avdelingen i Valle får til. Likevel forsøker vi i størst mulig grad å bruke det ordinære arbeidslivet når deltakere hos oss skal ha en praksisperiode, om det er for å komme ut i jobb eller for å kartlegge arbeidsevne.

Hvorfor? Blir det ikke fort bare utnytting slik en kan få inntrykk av i mediene? Setprobloggen tok en prat med jobbveileder Charlotte Wehus Amundsen for å undersøke dette nærmere.

Prakisplasser fungerer
Praksisplasser er viktig - for det er slik vi får mennesker i jobb, forteller Charlotte. I alle våre formidlingstiltak jobber vi for å ha 100 % av våre deltakere i det ordinære næringsliv. For det er nettopp dette verktøyet som hjelper oss med å få folk ut i jobb. Da er god dialog med lokale bedrifter gull! understreker Charlotte.

Når det er sagt, er jobbmatch helt sentralt for å lykkes, fortsetter Charlotte. Bedriften må ha et behov, og kandidaten må inneha evnene som skal til for å mestre jobben. For det andre er det viktig at bedriften følger arbeidsmiljøloven, har et ønske om inkludering og kan bidra enten med jobb i andre enden eller kompetanse.

Vi er der fra start til slutt
Vår suksessfaktor er at vi har tett oppfølging av deltakere og bedrift. Vi er tilgjengelige både for arbeidsgiver og deltaker, på telefon, mail og ved møter. Vi er opptatt av at begge parter skal oppleve samarbeidet som positivt og givende og da blir tilstedeværelse et nøkkelord. For de bedriftene som er redd for at dette kan virke enormt tidkrevende, er det viktig å påpeke at alt er individuelt. Vi tilpasser det slik at alle blir fornøyde.

Som jobbveileder forteller Charlotte at hun opplever viktigst for henne er å få mennesker i arbeid.  - Alle har noe å bidra med i samfunnet. Vi må finne det! Vi møter mennesker i sårbare og vanskelige situasjoner og da er det ekstra gøy å se hvor mye de blomstrer ved å være i jobb. Jobb gir selvtillit.

 

PS. Dette blogginnlegget er sponset av UNIK - ta en titt innom facebooksiden deres: https://www.facebook.com/UnikEvje/  og besøk den trivelige butikken i Evje sentrum.

 

April "Donewell"

april.jpg

April Ann Reigstad

25 år, Jobbveileder

 

Gode egenskaper: 
April er dyktig! Hun gjennomfører arbeidet sitt med stil, og kan trygt smykke seg med kallenavnet "Donewell". Ikke bare jobber hun 100% hos oss, men studerer master i sosialt arbeid 100%! Hun har et stort hjerte og viser stort engasjement for deltakerne.

Interesser: 
Studere, skriving, badminton, toppturer
Det beste med å jobbe på Setpro: Fantastisk arbeidsmiljø, hjelpe mennesker til og selv se muligheter og gripe disse, liker spesielt godt når jeg kan utgjøre den lille ekstra forskjellen.

Sosionomstudentene fikk innblikk i Avklaringstiltaket

Denne uka har vi hatt besøk av sosionomstudenter fra Universitetet i Agder. Studentene fikk blant annet omvisning i bedriften og vi fikk snakka mye med dem om vår bransje og arbeidet vi gjør i det daglige. Studentene ble også presentert for en fiktiv case i tiltaket Avklaring. Dette for å få en helhetsforståelse av jobben vi utfører. Sosionomstudentene jobbet godt med casen, og vi fikk en god dialog om viktige elementer å være bevisst på når en arbeider som jobbveileder.

Sosionomstudentene på besøk: f.v Maren Kirkhus, Hanna Henriksen og Kristina Skjønhaug

Sosionomstudentene på besøk: f.v Maren Kirkhus, Hanna Henriksen og Kristina Skjønhaug

Et innhold tilpasset den enkelte

Vi valgte å lage en case knyttet til Avklaringstiltaket til studentene, da dette er et viktig tiltak for oss. Vi møter mange ulike mennesker gjennom Avklaring i løpet av et år. En Avklaring varer nemlig som regel bare i fire uker, men kan i noen tilfeller vare opp til 12 uker. Avklaringstiltaket er med på å kunne gi den enkelte og NAV en anbefaling på hvor veien går videre. Sluttårsakene i Avklaringstiltaket kan være mange; blant annet overgang til andre tiltak på Setpro som skal hjelpe bidra til å komme ut i jobb, samt kartlegge og dokumentere arbeidsevne for videre søknadsprosesser i NAV-systemet.

For oss er det viktig å holde frem at innholdet i avklaringstiltaket ikke er bestemt på forhånd. Jobbveileder og den enkelte som er søkt inn, legger alltid planen for tiden i tiltaket sammen, når det gjelder målsetting og måte å kartlegge det som er ønskelig. Vi ønsker at den enkelte skal oppleve at den har en styrende rolle i planleggingen!

Momenter i Avklaring kan for eksempel være:

 • Sammen utforske ressurser og styrker med hjelp av ulike samtaleverktøy
 • Karriereveiledning
 • Intervjutrening
 • Arbeidsutprøving
 • Mulige måter å legge bedre til rette på arbeidsplassen
 •  Egenbeskrivelse/loggføring

Etter at tiltaket er avsluttet skriver jobbveileder en rapport over hva som sammen er funnet ut  i løpet av Avklaringen. Denne får selvfølgelig den enkelte lese før den blir sendt til NAV, og har mulighet til å komme med innspill og kommentarer. Kanskje har en også lært seg selv bedre å kjenne i løpet av denne korte tiden?

Sosionomstudentene hadde mange gode innspill og tanker rundt hva som er viktig for å møte mennesker på en god måte. Det er ingen tvil om at de kommer til å gjøre en god jobb når de er ferdig utdannet, uavhengig om de velger å jobbe i vår bransje eller ikke.

Vi er takknemlige for at sosionomstudentene var på besøk denne uka, og viste interesse for hva vi holder på med! For vi er veldig stolte over arbeidsplassen vår og den jobben vi gjør!

c6hwehygpkm-fabrizio-verrecchia.jpg

Tanker rundt CV-skriving

Flere av våre deltakere har deltatt på CV-verksted hos oss de siste dagene. Jobbveileder April Ann Reigstad, har hatt regien på innhold og gjennomføring. Setprobloggen tok en prat med henne rundt vanskelige spørsmål når det gjelder CV. For CV-skriving er neimmen ikke bare lett. Det vet alle som har satt seg ned for å utarbeide en i hu og hast. Og vanskeligere kan det fort bli dersom det er en stund siden du var i jobb. Kanskje du rett og slett har lite arbeidserfaring på toppen av det hele. Hva gjør man da? 

trent-erwin-338084-unsplash.jpg

April forteller at hun tenker at det viktigste man må tenke på når man skal begynne å skrive en CV er å ta seg god tid, og få en god oversikt over den erfaringen man har før man begynner å skrive. En CV kan fortelle mye om den personen som står bak. Gir du arbeidsgiver en ryddig og strukturert CV vil arbeidsgiver fort kunne lage seg et bilde av deg, og tenke at du er en ryddig og strukturert person. April forteller videre at om du imidlertid har en CV uten struktur, hvor det er mye skrivefeil og ulik skrift/skriftstørrelse er det stor sannsynlighet for at arbeidsgiver tenker at man er uryddig og uten struktur i en eventuell arbeidssituasjon.

Hva må man unngå i en CV?

 • Unngå skrivefeil. En CV som inneholder mange grammatiske feil, vil oppleves som slurvete og dette inntrykket vil videreføres til den som har skrevet CV-en.
 • CV-en skal IKKE inneholder uriktige opplysninger. Er mobilnummer, e-postadresse og adresse oppdatert? Dette kan gjerne være tilfelle dersom man har hatt en CV liggende over lengre tid.
 •  Unngå e-postadresser som ikke forteller noe om personen som eier den. Bruk navn som e-post adresse og ikke f.eks. solstråla@msn.no.

Tips:

 • Bruk tid på å formulere korte og konkrete setninger. Hvorfor bruke 30 ord på å få frem et budskap, dersom du kunne brukt 5 ord til det samme? Prøv å fang arbeidsgivers oppmerksomhet med rydde punkter, fremfor lange utsmykkede tekster.
 • Bruk venner, kolleger eller familie til korrekturlesing. Sitter man i flere timer å skriver en CV og leser gjennom den 10 ganger selv, vil du til slutt se deg blind på egne skrivefeil.

Å skrive CV med lite arbeidserfaring

Det vanskeligste med å skrive CV, trenger ikke alltid å være å få til et ryddig oppsett og gode nøkkelegenskaper, men det å faktisk ha noe å skrive. Vi arbeider med mange som faller utenfor arbeidslivet og skolegang av ulike årsaker. Dette ser ofte ikke særlig bra ut CVen. Evnen til å arbeide, være en god kollega og å utføre arbeidet godt, trenger ikke å være påvirket av at innholdet på CVen er tynt.

April sier hun tenker at det finnes mange ulike grunner til at hull i CV kan oppstå, og mange grunner er gode. Det som er viktig i en CV er imidlertid å gjøre disse hullene mindre synlige, og bruke dem til sin fordel. Først og frem sier April at hun mener at det er viktig å være ærlig. Har du et hull i CV som man tenker at en eventuell arbeidsgiver vil reagere på – forklar årsaken til hullet. Her gjelder det imidlertid å være smart. Du skal ikke fylle hullene med noe som er usant, da dette er noe arbeidsgiver fort vil kunne gjennomskue. Har man f.eks. stått utenfor arbeidslivet over en lengre periode på grunn av fysisk eller psykisk sykdom kan det være lurt å føre opp i CV at man i den gitte tidsperioden har vært utenfor arbeidslivet, og at man gjerne ønsker å forklare bakgrunnen for dette i et eventuelt intervju. Da er du ærlig med hvorfor det er hull i CV, men smart ved at du ikke utgir noe privat. På denne måten er det større sjanse for at arbeidsgiver vil kunne lese mellom linjene at det er personlige grunner som står bak hullet i CV-en, og at du ikke er redd for å redegjøre mer for dette på tomannshånd. Noe annet man kan gjøre, er å ta en telefon til stillingens kontaktperson og forklare nærmere – noe som kan øke sjansene for at du i stedet for å havne direkte i nei-bunken får en sjanse til å komme på intervju.  Til slutt må man prøve å vende situasjonen til sin fordel. Dette vil være mer aktuelt i et intervju, men kan også bruke under beskrivelsen av nøkkelkvalifikasjoner. Kanskje har en eventuell sykdom lært deg noe mer om hva som må til for å komme videre? Eller kanskje har du lært at målrettet arbeid og trening er viktig for å komme seg videre? Det kan til og med være at du har fått god kunnskap om ulike instanser og ulike systemer man må gjennom når man er syk og mottar stønad fra NAV?

Ergo: Snu det som har vært negativt i fortiden, til noe du kan bruke positivt i fremtiden!

April forteller videre at det er aldri noen garanti at arbeidsgiver vil ansette deg fordi du er ærlig, men etter hennes erfaring er sannsynligheten betraktelig større. Kanskje får du ikke jobb på første stillingen du søker på, men her er det viktig å huske på at det er helt normalt. Det trenger ikke å ha noe med at du var ærlig om situasjonen din i intervjuet, men rett og slett fordi andre kandidater hadde den erfaringen og kompetansen som bedriften så etter.

Setprobloggen takker April for praten og hennes gode refleksjoner rundt det vanskelige med CV-skriving! Vi vil oppfordre arbeidsgiver til å være åpne for å gi mennesker med lite innhold på CVen en ny sjanse - kanskje er det nettopp den arbeidstakeren du ser etter?

Et møte med pedagogen!

FINEGRY.jpg

 

 

 

Gry Fossan

29 år, jobbveileder

Gode egenskaper: 
- Gry er et godt menneske tvers igjennom; faglig god, en god kollega og en dyktig jobbveileder som alltid gjør sitt beste for sine deltakere. 
- Initiativrik og grundig i jobben hun utfører
- Rar, men god humor. Sprer alltid godt humør i arbeidshverdagen
- En du alltid kan regne med, og som stiller opp der det trengs. 

Interesser: 
- Liker å lage mat
- Badminton
Ellers liker jeg å bruke fritiden sammen med familie og venner. 
Det beste med å jobbe på Setpro: Jeg liker at det er en lærerik jobb. Da jeg jobber i en bransje som er under stadig utvikling, blir vi hele tiden nødt til å skape nye muligheter for de deltakerne vi møter. Jobben gir spillerom for nytenking og kreativitet, og dette er noe jeg liker veldig godt. 
I tillegg er det gøy å kunne hjelpe mennesker med mestring i hverdagen og i arbeidslivet.