STEVENS VEI TILBAKE I ARBEID

Steven.jpg
 

Etter fire år på arbeidsavklaringspenger og etter flere ulike praksisutplasseringer, ble Steven søkt inn i tiltaket Oppfølging hos Setpro AS i juni 2017. Her var Stevens mål å finne en reell yrkesretning, samt få fast jobb tilpasset hans helseutfordringer. Syv måneder etter oppstart er Steven blitt fast ansatt i en 100% ordinær stilling som produksjonsmedarbeider hos Skilt og Gravering AS.

Steven har bachelor i digitale medier, i tillegg til at han har utdannelse innenfor bygningsteknisk tegning. Han har tidligere erfaring fra dette feltet, hvor han bl.a. har jobbet som prosjektleder innenfor grafisk design og markedsføring, samt som grafisk- og multimediadesigner. Steven har imidlertid helsemessige utfordringer knyttet til ryggsmerter, og har på bakgrunn av dette hatt utfordringer med å finne en jobb han kan fungere optimalt i. Kort tid før innsøkingen i Oppfølgingstiltaket hadde Steven begynt å tenke på om han kom til å ende opp som ufør. 

I juni 2017 begynte samarbeidet mellom Steven og Setpros jobbveileder April Ann Reigstad. Steven fremstod som en svært ressurssterk mann med både god utdannelse og arbeidserfaring. Han hadde et ønske om å få en jobb hvor han kunne benytte seg av sin kompetanse, og jobbveileder kom derfor med forslag til mulige praksisplasser. I underkant av en måned i tiltaket hadde Steven oppstart i praksis hos Skilt og Gravering AS.

Etter ca. fem måneder i praksis hos Skilt og Gravering informerer daglig leder, Lasse Skov-Skov, om at de ønsker å ansette Steven i en 100% fast stilling som produksjonsmedarbeider fra og med 1. januar 2018. Daglig leder forteller at han synes samarbeidet med Setpro har vært veldig bra. Opplegget rundt praksis har vært enkelt å forholde seg til som arbeidsgiver, og oppfølgingen av både arbeidsplass og arbeidstaker har vært god.

I den tiden Steven har vært i praksis har han merket lite til ryggplagene, og han er selv overrasket over hvor bra det har gått. Steven ser nå mye lysere på fremtiden, og er svært fornøyd med å fungere så godt at han klarer å stå i en 100% jobb innenfor et felt han interesserer seg for.

Steven forteller at «det var ikke enkelt å finne en arbeidsplass med den rette variasjonen og kombinasjonen av arbeidsoppgaver for meg og min helsesituasjon. Tidligere har jeg ikke kunne fungere mer enn noen få timer om dagen, og til tider ikke i det hele tatt. Situasjonen så veldig mørk ut, men under det første møtet mellom NAV, Setpro og meg kunne jeg se at representanten fra Setpro allerede hadde en bedrift i tankene. Etter en forlenget praksis ble jeg fast ansatt i 100% , noe hverken jeg eller andre trodde var mulig».

Vi i Setpro er svært imponert over innsatsen som Steven har lagt ned den tiden han har vært i oppfølgingstiltaket, og ønsker å gratulere Skilt og Gravering AS med en motivert, arbeidsom og dyktig medarbeider.

 

 
Skilt og Gravering.png